IVF päevik 7+1

Tänase päeva märksõnad on olnud liiga kõrge vererõhk ja me Marumetsa äge seltskond, kelle “grupifoto” ma lõpuks “ilmutatud” ehk jooned paika sain. Sedasi poolikut tööd vaadates võib pea täitsa ringi käima hakata kergest stereost 🙂

ja kui jooned olid valmis, siis seadsime sammud Tsärgipoodi, et ülehomme algavaks lõpueksamiks ja lõputöökaitsmiseks ka uus pidulik pildiga dress selga saada. Taevale tänu, et ma kunagi võtsin vaevaks Polütehnikumis õppida ja kujutan endale ette, kuidas valmistada ette trükifaile ja mis tehnikas võiks olla mida hea trükkida. Töösse läks just see, mida ma soovisin. Homme paistab, kuidas õnnestus 🙂

Ühtlasi läks täna nii, et pidin siis sama hooga samas keskusest ka meie grupikingi ära tooma. Valisime netipoest asjasd hoolega välja. Kappasime Andreasega mööda poodi, aga õigetest asjadest nägime vaid poolt. Küsisin saalis liikuvalt poetädilt, et kas ja kust ma ülejäänud sama sarja tooted leian. Tema ei teadvat, vaadaku ma ise. Otsisin edasi ja leidsin mingid variandid ikka lõpuks ise ka üles. Kombineerisime, päris see ei olnud, mida otsisime, aga tegin pilte ja arutasime ja valisin siis välja kaks pisikest teineteise alla sobituvat lauda – õpilane ja õpetaja, muigasin endamisi.

Võtsin siis mõlema lauakese sildid kaasa ja vaatasin taas, kust ma leian kellegi, kes ütleb, kust ma need lauad leian. Leidsin jälle sama tädi. Küsisin, et soovin seda ja seda lauda. Tädi kappas kannalt ringi ja pani jooksu, jooksin järgi. Küsisin uiuesti.

“Mida te üldse tahate sellisel kellaajal!”

“Laudu?!”

“Meil on ladu kaste täis. Midagi ei saa kätte!”

“Kas te homseks saate need kätte, ma tulen õhtul uuesti?”

“Ei, hommikul saate! Õhtul on kastid ees!”

“Äkki on need vòimalik välja tõsta, ma maksan ära ja tulen võtan õhtul?”

“No lähme vaatame, kas neid üldse on.” pahurdab tädi. Laos selgub, et suuremat lauda pole neil olemaski.

“Aga kus on?” ei jäta ma jonni.

“Kust mina tean?! Minge küsige kassast”

Läksin, küsisin. Tädi hiilis mul sabas. Selgus, et sellist suuremat lauda pole ka baltikumi pealaos. Tore… Aga kassast tuleb inimene kaasa, sest väiksed lauakesed on kõik pakkides saali välja pandud juba, sealt saab. Saame pisikese kätte ja suundume suurema näidise juurde. Seal seisab juba mu lemmiktädi käed puusas, on teine kunsttaime, lambi ja kaks diivanisilti sellelt minema tõstnud ja puhiseb:

“Te vòite selle võtta, muud meil pole ega tule!”

“Tore, aga see on näperdatud ja kraabitud ju… Ma ei saa seda võtta sedasi kingituseks…”

“Ise teate!” turtsatab tädi ja ma hoian vägisi juba keelt hammaste taga.

Kassatädi, no see teine, kes need väikesed lauakesed mulle leidis, on vahepeal poes aga tiiru teinud ja teatab:

“Meil pole saalis näha näidist, aga siin pakis on sellised nagu kodulehel – sama kujuga, aga kõrgemad. Äkki see sobiks?”

Hurraaa, seda mul vaja ongi! Lähen kassatädiga rõõmsalt kaasa ja mu lemmiktädi tatsab jalgu lohistades minema. Leima sobivat värvi toote ja tassime lauad kassase. Seisame esimeses kassas. Mu lemmiktädi on sealsamas kassa kõrval, vahib nüri pilguga otsa ja käratab, et vale kassa, minge sinna teise. Vabandan ja saan ostud tehtud järgmise toreda tädi juures.

Istume Andreasega autos maha ja ma prahvatan kogu loo välja. Kuna ma nii roosa ja rahulik olin kogu selle aja, siis ta ei saanud arugi, et miskit toimus. Siblimine oli, aga asjad toimisid. Ta on muidugi hämmingus, et kuidas üldse nii saab, aga no näed, saab. Ta oma Šveitsi teenindusstandardite peale ei saa sageli aru sellest, mis ja kuidas meil siin üldse toimub. Aga mina ei ole pahane. Ma olen hoopis uhke enda üle, et ma närvi ei läinud ja õiendama ei hakanud. Ühelt poolt püüan muidugi teadlikult hoiduda ärritumisest, kuida teisalt oli olukord nii üle võlli, et ma nagu ei tahtnudki ärrituda. Mul oli hoopis tunne, et peaks tädile kommi või mandariine saatma päkapikuga. Võib-olla oleks tal ka supervisiooni vaja, ohkan ma samal ajal sama lugu me õppegruppi jagades, sest no tegelikult on ikka krdi kurb ja masendav, kui ta seal sedasi peab piinlema ja kohe üldse mingit rõõmu oma tööst ei tunne.

Koduteel põikasime Statoili. Kõht oli selle poetsirkuse peale liiga tühjaks läinud. Mulle meeldib nende retroburks, aga ma ei kannata seda valget kastet, palun alati see välja jätta. Seepeale pakutakse mulle alati praemuna või peekonit juurde. Neid ei taha ma ka. Mulle sobib lihtsalt see kapsasalati, juustu ja pihviga burks. Päris 90ndate algus ei ole, aga on palju lähemal kui Mäkk või Hess. Andreas on hotdogi usku. Tal on alati jube raske valid,a mis kastmeid ta tahab ja reeglina pean ütlema, et ta ei soovi ühtegi ja iga kord tahetakse seepeale panna kõiki kastmeid. Ma ei olegi veel välja mõtelnud, kas “mitte ühtegi”, “mitte midagi” või “ilma kastmeteta” toimiks kindlamalt, sest olen neid erinevas järjekorras iga kord saanud uuesti korrutada. Õnneks või kahjuks ei ole mul põhjust muidugi olnud seda liiga tihti teha. 🙂

Muus osas on kõik muutusteta ja ehk läheb see kõrguseid otsiv vererõhk oma vakku ka nüüd ikka ise tagasi. Eksamiks peaks muidugi nüüd materjale ka lugema, aga aju on hetkel grupildile värvide valimisest liiga paks. Need elukad on vahel ikka nii pirtsakad ja nõudlikud ja igal ühel on asjast oma arusaam ja siis saad juba paika, aga tuleb välja, et kellegi on just sealsamas kõrval midagi väga sama karva ja läheb jälle uueks sättimiseks ja timmimiseks. Ehk et ma lähen parem vaatan nüüd ära kõik 6 värsket Mandaloriani osa ja teie olge armsalt kallistatud! 😃

Jälgi mind Facebookis:

Leave a comment