Eesti-Soome sõpruse kell

Tegin kella. Teemaks oli Eesti ja Soome sõprus. No minu vaimusilmas said pildil kohe kokku lapsed, yks eestlane, teine soomalne, mõlemal lipud käes, et ikka igayks asjast aru saaks (kui ma rahvusliku riietusega peaksin väga puusse panema) 😉

Tegin hunniku kavandeid, mõned neist siin nyyd ka siis. Alguses mõtlesin, et teen sellise suure pildi ja panen seierid kyljelt paistva päikese sisse. Aga suurus sai piiratud ja nii pidin pildi suuruse ja seierid omavahel klapitama. Mõtlesin siis, et pistan seierid lihtsalt taevasse ja taustaks looduse, mis meil suures osas on siiki ysna sarnane – mets, meri, põllud, heinamaad ja järved ka. Hmm, ei olnud nagu see, mida otsisin.

Algselt kyll mõtlesin ka kaskede-tammede, pääsukeste-luikede ja maikellukeste – no kogu selle rahvsuliku krempli peale, mida võrrelda, aga kokkuvõttes läks kõik väga kirjuks ja siis koristasin taustalt kõik ära. Valgena jäi kõik jällegi liiga steriilne mu meelest

Siis mõtlesin uuesti loodustausta juurde ja joonistasin ka kellanumbrid yles taevasse.. no siis jälle ei meeldinud mulle seal need numbrid. Jätsin ka need ära. Ja olles lõpuks teinud hunniku erinevaid katseid, teostasin sellise kella. Pilt sai väga lihtne ja lihtsalt nunnu. (Foto nõksa ehk liiga kollane)

See on ka minu rahvusliku projekti teine töö selles satsis 🙂

PS Eestimaa pidi vaarikatesse uppuma ja hetkel pidavat olema kõrghooaeg? Miks siis turul on kilohind eilsega võrreldes 10 krooni tõusnud? Vaarikad on nii head! 😀

Jälgi mind Facebookis:

5 thoughts on “Eesti-Soome sõpruse kell”

Leave a comment