Haldjaprintsessi särk

Hetkel on mu elus väga rasked ja keerulised ajad, aga armsaks lohutuseks kõige selle juures on teadmine, et Eestimaal elab nii palju vahvaid pisikesi printsesse ja haldjatydrukuid 🙂

Mulle kirjutas Dragonfly, et temalgi on kodus kasvamas yks pisike haldjaprintsess, kellele oleks vaja pisikest temaatilist särki. Pikad lahtised juuksed ja suu rõõmsalt kõrvuni seisab see pisike muinasjututydruk oma suurte sõprade keskel. Kõige tähtsamad on mesimummud, siis lepatriinud ja siis liblikad. Yks tõeline pisike haldjaprintsess, mis muud!! 😀

Kogu see printsessi- ja haldjateema on mind pannud mõtlema enda lapsepõlve peale. Ohh, kuidas ma unistasin baldahiiniga voodist ja printsessikleidist. Kohe kogu lapsepõlve! Tegelikult unistasime me sellest lapsepõlvesõbrannadega koos. See oli ja jäi unistuseks. Me istusime sirelipõõsas, see oli meie loss ja mängisime nukkudega ning lasime neil olla printsessid. Rääkisime tulevikust ja tytardest, kes meil yhel kaunil päeval saavad olema ja kuidas neistki saavad printsessid. Isegi tuliseid vaidlused said maha peetud teemadel, kas ikka tohib tytrele päriselt nimeks panna Okasroosike. Ehh, olid ajad.

Tänapäeva elu on kuidagi hyppeliselt edasi liikunud. Ma pole kunagi kysinud, millest unistasid minu vanaema ja ema lapsena, võibolla nemad ei tahtnudki printsessid olla ja see on pigem minu põlvkonna soovunelm olnud? Võibolla ongi tänapäeval asi selles, et need, kes ise unistasid printsessiksolemisest on pyydnud oma lastele anda seda, mida meie ajal peeti vaid lapse mänguks, tobedaks kapriisiks ja kasvuraskuseks. Igatahes ei tea ma yhtegi tydrukut enda lapsepõlvest, kelle oleks olnud uhket printsessikleiti või peeneid kardinaid-patju või isegi temaatilist maali seinal. See kõik jäi raamatute (ka ehk mõne multika) ja laste endi fantaasia pärusmaaks.

Aga kaasajal tean ysna mitut tydrukutirtsu, kelle oma tuba on tõeline printsessi buduaar või pisikese haldjapesa. Minu meelest on see nii tohutult armas ja heldimapanev. Ehk korvab pisut seegi meie teostumata unistusi, et saame oma laste unistusi ja soove poolelt sõnalt mõista ja toetada? Minu meelest saab muinasjutust nõnda palju täiuslikum lugu võibolla isegi elulugu 🙂

Jälgi mind Facebookis:

10 thoughts on “Haldjaprintsessi särk”

  1. 🙂
    Minagi unistasin lapsepõlves printsessiks olemisest. Või kui mitte just printsess, siis vähemasti ikka mõne muinasjutulise loo naispeategelane ikka, ja noh, eks need ju enamasti lõpuks said/osutusid ikka printsessideks 😀
    väga armsad on need joonistatud lastesärgid.

    Reply
  2. Mina tahtsin aga olla kuningatütar 😀 Ise pole ma kunagi soovinud eriti printsessilikke (issand mis sõna :P) asju ja ei oska vist ka tütrele tahta 🙂 Aga ilus oleks ju valge-roosa tuba ja õrnroosas kleidis tirts kodus möllamas 🙂 Paraku on reaalsus teine 😀
    Ja särk Sul jätkuvalt niii nii armas joonistatud 🙂

    Reply
  3. Nii ilus jutt ja imeilus särk. hakkasin mõtlema, et tahaks ka,aga elu näitab et meie särkide eluiga on umbes nii 2 korda kanda ja siis plekkidegaära visata. Ei suuda puhtad olla lihtsalt minu lapsed.
    Hakkasin veel mõtlema,et olin ise 10 aastane kui sain oma elu esimese barbinuku,otse ameerikast tooduna ja hull defitsiit.Mängisin ja silitasin ja nii mõnus oli. Ja nüüd tulevad tuttavad juttudega, et mis sa sellele 7-8-aastasele ikka mänguasju kinkida tahad,suur inimene juba.Sõitku seenele.

    Reply
  4. Imekena printsessipluus. Printsess ola ma vist ei soovinud, aga OMA tuba tahtsin küll. seda aga lapsepõlves ei saanud. Ja nii see ongi, et oma toestamatud unistused püüame vähemalt lastele tuua.

    Reply
  5. Ei noh mida värki särki, ma tahan kaa. Sina oled mind muinasjutumaale toonud ja siin on väga hea olla. Ja küll sellel 7 peaga lohel saab järjest pead maha võetud ja kõik muinasjutud ilusaks tehtud onju. Pea püsti ja päike kõrvade vahele!

    Reply
  6. Kalli-kalli kogu selle jutu peale. Ja tead, keerulised ajad on keerulised küll, aga neil on üks hea omadus – varem või hiljem saavad need lihtsalt otsa:) Nii et jaksu ja pea need mõnnad ajadki tulevad!
    Eowyn

    Reply
  7. Imekena töö!

    Minu maailma muudad sina küll paremaks oma töödega. Olen ja jään fänniks 🙂 Igakord kui neid vaatan, läheb tuju heaks. Küll tulevad sulle jälle ka helgemad ajad. Kalli-kalli.

    Reply

Leave a comment