Minu isa ja Aasta Ema tekk

Talvel alguse saanud asjad said kenasti kokku võetud kevadel. Minu isa tuhk ja isetegijate Aasta Ema tekk. On uue alguse aeg.

Õpetasin Tannule laevukeste voltimist. Aastaid kastipõhjas sesinud telefoniarved leidsid enne ahjus lõpetamist hariva kasutuse. Hetkel on meil toapõrandal juba korralik laevastik, siin aga tema esimesed paadikatsetused:

Maikuu esimesel päeval viisime me isa sinna, kuhu ta alati kuulus. Puust paadike tuha ja talle järele hyytud sõnadega. Ankruks yhe Viljandi poisi vahvalt välja kukkunud juhuslik proovitykk, mis mu isale eluajal hirmsati meeldis:

Kaks järgnevat päeva ja ööd oli meri suur ja rahulik ja taevas nii klaar. Kõik oli just nii nagu olema pidi. Rahu.

Aga möödunud pyhapäeval oli mul taaskord au olla yks neist, kes meie ematekki käis Estonias yle andmas. See oli meeliylendav hetk ja andis minu joaks natuke hapu maiguga päevale palju ilusama tähenduse taas. Aitäh teile!


pildid: Andres Putting. DelfiPressifoto

Aga nagu naistel ikka on enne igasugu yritusi yks suur ja yletamatu probleem – mida panna selga – siis ega ju meiegi sellest ei pääsenud. Jälle. Kaalusin mitu korda kahe rahvariidekomplekti vahel, aga lõpuks läksin ikkagi kelmikalt ja kaasaegselt väikeste rahvuslike lisanditega. Tähtis oligi tasakaal – Freddy rahvarõivais, Älin valges, mina mustas. Suva Etno-sarja sokid-põlvikud-sukad on maruvahvad 😀

Ja vanavanaema vöö ja vanaema sõlg on lihtsalt kallid väärtesemed, mida uhkusega kanda:

Aga tolle päeva pärliks, eelmise Aasta Ema imearmsate ja soojade sõnade kõrval meie teki ja tegemiste kohta, oli Sibulaplixi varahommikuvärskelt kirjatud särgisaba:

Aasta Ema sai seegi kord teki kaaskirja koos presidentide piltidega ja siikohal siis lõpetuseks tore pildike Älini lasteaia rühmaruumi seinalt. Et lastel oleks lihtsam tähtsad mehed ja nimed meelde jätta:

Jälgi mind Facebookis:

17 thoughts on “Minu isa ja Aasta Ema tekk”

  1. Tannu on üks näpuosav poiss, kui juba laevukeste voltimisest sotti saab. Meie 3,5-sele Jussikesele oleks see küll nagu Hiina keel. 🙂
    Must pidurõivas sõle, vöö ja etnosokkidega on väga nett. Lasteaiasein nii tore! 😀

    Reply
  2. Kui toredad pildid ja superilus kostüüm sul on! Aga miks pildid küll kahes osas on;)… ?

    Ikka õnne ja positiivset energiat!
    -maireke-

    Reply
  3. südamlikud tegemised:)
    ………………….
    need presidentide pildid ja "piktogrammid" seal all on üks väga nutikas tegu. Jäävad kindlasti palju paremini meelde:) Kooliajal seda Keskkomiteed nii lihtsalt pähe poleks saanud:D

    Reply
  4. Ilus stiilne rahvarõivaaineline riietus. Ja presidentide pildid on ka väga vahvad (edaspidistel valimistel siis peab jälgima, kellenimelist saaks joonistada…:))

    Reply
  5. Lasteaia sein….no see on supervaimukas. Need sinu pildid on lihtsalt võrratud. Ma usun, et need meeldisid ka Ilvesele, kuid L.Meri oleks neist kindalsti vaimustuses olnud, ka praegu seal pildil ta naeratab oma tuttavat naeratust ja mõtleb meie peale. 🙂

    Reply
  6. Vaatasin netis videolõigult, et kenasti kõlasite sel emadepäeva üritusel kokku, jah:)
    Parimat, perenna

    Reply

Leave a comment