Tervislikud jõulud

Ajal, mil ma usinalt Õdede Liidule juubeliaasta jõulukaarti joonistasin, taipasin korraga, et üks naksikas jõulune tervishoiu-fotosessioon on just puudu me elust. Kaevasin kodus kokku vajaliku kraami ja tänasin õnne, et mu kollektsioon nii äge on ja kappasin kahe suure lisakotiga kooli. Stuudio oli vaba, Liis ja Jaana lõid rõõmsalt kampa ja peagi liitus meiega ka Katariina. Sikutasime valgused paika, tüdrukud võtsid sobivad riided ja kindad ja vahendid endale ligi. Sain kaamera paika ja siis utsitasid nad ka minu pildile. Ja kuigi ma neid suunasin, mida kindas käega puudutada tohib ja miks ei tohi jaki all olla oma riiete pikki varrukaid, siis alles hiljem avastasin, et lisaks muule pisemale suutsin ma ka ise suures elevuses kella kätte jätta. 😛 Aga beauty dish on vaieldamatult üks magus haiglakeskkonda sobiv lamp. Valge taust oleks kahtlemata andnud edasi steriilsema olustiku, aga me ju otsisime justäksjonit  jõuluööst. Ja selle me ka leidsime.

See pildilugu sündis tunnustuseks kõigile neile, kes pühade ajal haiglas ja kiirabis tööl on. Just õdede ja arstide jaoks on jõulud sageli kõike muud kui pühad kodus kuuse all hapukapsast ja sülti nautides. Tervishoiu- ja medistiiniinimesed teavad, mida pühad inimestega teha võivad ja peavad sellega kenasti toime tulema. Kes on kurvameelne ja tunneb end üksildasena, kes sööb või joob liiga palju, kes vajab turgutust, kes veidi enamat kui turgutust. Õed ja arstid on rahul, kui patsiendid on terved ja õnnelikud ja olgu sel aastal just sedasi ehk siit tuleb üks õnneliku lõpuga tervishoiuteemaline aasta lõpu ja saabuva aasta tervitus:

 

Hõu-hõu-hõu ja kuusk saigi päästetud! Rõõmsat rahulikku tervislikku pühadeaega teile kõigile! Olge terved! 🙂

Kõige suuremad tänud lähevad Liisile, Jaanale ja Katariinale!

Kõige palavamad tervitused lähevad mu endistele kursakaaslastele, õpetajatele ning kolleegidele ja teekaaslastele Tallinna Lastehaiglasse, Tallinna Kiirabisse ja Nõmme Perearstikeskusesse!

Jälgi mind Facebookis:

Leave a comment