Üheskoos suudame rohkem ehk jänkude jõulukaart

See lugu sai alguse juba kevadel. Umbes sel ajal, kui ma olin enda kalli pisikese sõbranna Hanna-Liisa palunud endale pulma pruutneitsiks ja kuna tema minu jaoks tohutusuure teene tegi, siis tahtsin samaga vastata ja teha ka tema heaks midagi ilust ja head. Uurisin, kas ma saaksin joonistada midagi, mille läbi õnnestuks toetada ettevõtmist, mis aitaks kaasa Hanna-Liisa suurele unistusele – uuesti käimasaamisele. Selgus, et saan küll ja tegelikult saan teha veel palju enamat – saan aidata kaasa paljude laste ravi ja unistuste toetamisele. Selleks pidi sündima jõulukaart 🙂

Jõulukaardi mõtet suures soojas suves hellalt endaga kaasa kandes, hoidis Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi Mõmmik mind pikalt karude juures. Mulle meeldivad mõmmid väga. Pidasin plaani nii ja naa. Aga ühel ööl… hiilisid märkamatult mu juurde pikkade sametiste kõrvadega väikesed valged tegelased ja sosistasid läikivate ninade võbeledes hästi tasakesi mulle kõrva sisse:

“Me oleme siin! Me tahame ka aidata!”

Panin silmad kinni ja uinusin magusa teadmisega, et abivägi on leitud ja nüüd tuleb veel vaid sobiv koht leida, kus lumejänkud pildile püüda, et jõulud saaks päriselt tulla.

Kui ma hommikul ärkasin, olid jänkud kadunud. Ainult hästi palju pisikesi lumiseid jalajägi oli mu voodiesine ja lauapealne täis. Mõtlesin endamisi, et huvitav, kui palju neid siin öösel siis käis ja mida nad nii agaralt siin toimetanud on. Ja siis avasin ma oma arvuti… ja seal nad olid! Lastefondi Mõmmik oli öösel pisikeste jänkude toimetused kiiruga salaja pildile klõpsanud ja mulle saatnud! 🙂

Tuli välja, et ajal, kui mina magusalt magasin, olid nemad leidnud üles meie metsa kõige vahvama kuuse, selle, mis üksi öösinise taeva taustal lumisel künkal kelmikalt kükitab. Nad olid üheskoos tegutsedes sellest üle öö ehtinud kõige armsama jõulupuu, mida ühed väikesed jänkud oma unelmates ette oskavad kujutada.

Kuldse tähekese asemel olid nad kuuselatva upitanud suure punase südame ja kohale toonud oma talvevarudest ka koormatäie magusaid porgandeid. Nende sagimises oli nii palju armastust ja hoolimist ja rõõmu ja koosolemist, palju valgust ja südamesoojust! Just selline on pisikeste jänkude jõulusoov ka kõigile meile, et me hoiaksime kokku, sest koos on parem. Nii on toredam, julgem ja kindlam. Koos tegutsemine teeb meid tugevamaks ja nii suudame me palju enamat.

Tegusad jänkud kogunesid minu helendavatele ekraanidele ja siis ma pesin ja kammisin ja paitasin neid just nii nagu nad vajasid ja soovisid ja täpp täpi haaval ärkasid nad viimne kui üks sellel pildil ellu

Ja siis veel veidi lihvimist ja silumist, et koostöö toimuks valatult ja…

… lõpuks olin ma suutnud taastada just selle olukorra, mis valitses tol ööl, kui mina rahumeeli magasin ja jänkud tegutsesid.

Suve lõpuks olime me kõik koos jõuludeks täiesti valmis! Ja siis asus tegeutsema Lastefondi Mõmmik koos oma abilistega ja sellest kõigest sündis üks i-me-li-ne jõulukaart, mis aitab kaasa sellele, et me kõik üheskoos saaksime anda tiivad raskelt haigete laste unistustele ja nende ravitingimuste parandamisele. See on üks ilus ja hea põhjus ning jänkud kinnitavad meile, et üheskoos suudame me rohkem! 🙂

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi veebiuudistest oli jänkudest ka päris oma lugu SIIN 🙂

Hoidsin jänkude tegemistel ikka silma peal. Nad on mulle ju nii kallid ja armsad, et ega ma ei saa nendeta. Ja teate mis?! Täna hommikul kiikasin korraks postkasti. Eile läks mul kuidagi meelest ära posti kontrollida ja kes seal olid?! Seal olid needsamad jänkud! Nad olid terve tee Tartust minu juurde lennanud ümbriku sees koos selle eriti nunnu helkuriga <3

Nii me siis võtsimegi täna Happyga kohad sisse ja jõulud olidki korraga täiesti kohal 🙂

Ohh, kui ilus ja hea ja tore on olla! Aitäh Lastefondile ja Mõmmikule ja jänkudele selle võimaluse, olemasolemise ja kõigi heade tegude eest 🙂

Kui Sina soovid enda jõulusoovid ka jänkudega koos teele panna, siis jänku-kaarte saad soetada Lastefondi lehelt heategevustoodete juurest SIIT 🙂

Üheskoos suudame rohkem!

Imeliselt jänkulist jõuluaega Sulle!

 

PS naljakas on see, et seda postitust kirjutades jäi mulle pilte otsides esimesena näppu üks ammune kaart minu enda Mõmmikust. Ta on päris kindlasti Lastefondi Mõmmiku sõber ja sugulane. Jõuldeni on täpselt neli nädalat, seega:

Jälgi mind Facebookis:

4 thoughts on “Üheskoos suudame rohkem ehk jänkude jõulukaart”

    • Ihhii, aitäh! Kusjuures Andrease lemmik on ka seesama jänks. Ta iga kord peab vajalikuks mulle seda mainida, et see on ikka kõige ägedam. Väike kelmikas ulakus käib ikka ju asja juurde. Ja ma veel alguses pelgasin, et äkki on liiga üle võlli 🙂

      Reply

Leave a comment