Sõnavägi ja raamaturõõm

Ma usun sõnadesse ja nende sõnumi väesse. Ma ei usu eriti sõja väkke, sest sõda ja sõjavägi ei ole hea kõlaga ning seostuvad pigem valu ja hirmuga. Aga ma usun sõnadesse kaitse-, mere-, maa- ja rahuvägi, sest need on ilusad ja kindlust loovad. Need on vägevad ja võimsad sõnad.

Hääd isetegijad panid Martaberta ja Susa eestvedamisel afgaanide maal teenivatele Eesti missioonisõduritele kokku vahvad raamatud. Veel enne, kui need toredad tegemised kaugele maale sihtrühma juurde rändavad, käisin mina ja andsin need eelmisel nädalal pidulikult üle ning sain suure kiituse ja au pidulikult enda kätte ja nüüd jagan seda kõigile teile, kes te selles projektis kaasa lõite – see oli üks väga ilus ja hea tegu ja ma loodan, et nii meie meestele-naistele seal ja ka nende kodustele siin, mõtleme me ka tulevikus. Usun, et ettevõetud ja valmistehtud saab veel nii mõnigi vahva koostegemine. Koostegemises on suur vägi. Kinkimises ja kingisaamises ka. Aitäh teile! Tugev käepigistus, patsutus õlale ja kallistus ka teile!

Nii me ootasime Martabertaga tähtsat hetke:

Pidulikul hetkel seisme meie, kolm isetegijat, Derby, mina ja Martaberta kõrvu ja kuulasime hoolega:

Et üle anda needsamad hoole ja armastusega loodud raamatud:

Tänuavaldused teile selle kõige eest, kallid isetegijad:

Ja siis sain ma teie tubli tänutähe käepigistusega enda kätesse:

Tänukiri:

Kuna ma ise raamatulehtede tegemiseni ei jõudnud, aga tühjade kätega ka ei saanud minna – viisin raamatutele seltsiks meie presidendid. Ikka selleks, et nad kaugel maal meid ja meie maa omamoodi tähtsaid suurkujusid ei unustaks. Ikka tuttavas lustakas pildikuues.

Pildi taha sai selline tekst:

Veerandsada nobedat naist, paljud koos laste ja peredega, alustasid enam kui kolme kuu eest Eestimaa erinevates paikades nende raamatute loomist.
Sadade silmapaaride heasoovliku virtuaalpilgu all sai pisitasa lehtedele seatud, kleebitud, põimutud ja kirjutatud-joonistatud tõeline südamesoojus ja kätehellus.
Igal lehel on oma lugu. Igas lehes on peidus hea soov, Sinule, armas sõdur!

Tuhanded palavad tervitused, käepigistused ja kallistused käsitööportaal isetegija.net toredate tegijate poolt.

***

Miks meie sõduritele Eesti presidendid?

Muidugi on presidendid tähtsad mehed meie minevikust ja olevikust, kuid palju tähelepanuväärsem on see, et toredal moel on just meie presidentide nimedes peidus ilus tõde teist endist:

Te hoolitsete, et teie perel oleks leivapäts laual. Teie soontes voolab julge, kartmatu ja väsimatu veri, justnagu meie oma tormine ja koduselt hall Läänemeri. Te tegutsete selle nimel, et meie lipp
oleks rüütellikult kõrgelt au sees hoitud ja nii oma kui teiste maa, meri, rahvas, mets ja loomad kaitstud ja armastatud.

Ma soovin uskuda, et nii suurte ja tähtsate meeste kohalolekus ja kirkalt targas olemuses on võimas jõud ja vägi, mis aitavad teil püsida õigel teel, on lohutuseks raskel hetkel ja juhatavad teid peagi turvaliselt tagasi koju, omade juurde. Me ootame teid!

Sügava lugupidamisega
Eva Herrera

25. mail 2010 Tallinnas

 

Ja kuna see vahvate naiste vägi siin mulle iseäranis sügavale hinge puges, siis said nemadki endale meie presidendid 🙂

Aitäh teile, raamatutegijad, Susa, Martaberta ja Sinu vahvad kaaslased, et mulle selle päeva ja elamuse kinkisite! 🙂
Teie tegu oli igati kiitust väärt ja neid tegemisi oli suur au ja rõõm üle anda.

Jälgi mind Facebookis:

7 thoughts on “Sõnavägi ja raamaturõõm”

  1. Jube vahva lugu ja toredad pildid! Mul on järjest rohkem hea meel selle üle, et see asi sai ette võetud ja loodame, et sõdurpoisid veedavad nende raamatutega koos lahedaid puhkehetki!
    Tänud Sulle, Pisihaldjas, taaskord Isetegijat esindamast! 😀

    Reply
  2. igati vahva ja hea ettevõtmine.
    Muide – olen kuulnud, et Päts tulevat tegelikult hoopis karu rahvapärasest nimest, mitte leivast, aga eks leivapäts ole üks eriti vajalik asi küll.

    Reply

Leave a comment