Tädi Mummi Miljonipuu

Minu armas sõber Mumm sai jälle 22 nagu ka eelmisel ja igal varasemal aastal viimase 11 aasta jooksul. Kuigi tegelikult on ka 33 ilus number, eks järgmine aasta võime me jälle 22 ju olla. Need kaks nädalat, mis lahutavad Mummi synnat minu omast, on mulle alati suure rõõmu ja õnne ajaks – saan end kaks nädalat jälle nooremana tunda. 😉

Kui uurisin ta kingisoovide kohta, siis vastas ta, et ah, kingi 25-kas, ostan poistele piima ja leiba. Hmm.. et kuidas ma siis nyyd lähen lehviv roheline Tammsaare näpu vahel või nii. Egas midagi. Tuli midagi nuputada.

Masuaeg on ka natuke tore, sest toob inimestes välja leidlikkuse ja paneb mõtted tööle. Ka veidras ja naljakas suunas, sest sõbralik huumor aitab ka raskemast ajast ja täbarast finantsseisust yle. Kuigi raha ei tee õnnelikuks, siis mitte kunagi pole meil seda liiga palju. Mida aga teha siis, kui elad tillukeses yyrikorteris ega oma isegi privaatset maalappi, kuhu miljonimugulad poetada, et kord saaks sellest platsist sinu miljonipõld?

Teate, mida siis peab tegema? Tuleb soetada või ise kasvatada rahapuu. Piisab esialgu ka pisemast nägusast istikust, no sellisest, mis mahub parajasti näiteks aknalaule. Rahapuule meeldib täisvalgus, see paneb tema ymbruse särama ja hiilgama ja see silmailu soodustab puu kiiret kasvamist.

Rahapuu vajab hellust ja tähelepanu, teda ei tohi unustada. Temaga peab suhtlema nagu iga teise taimega, mida me armastame ja millega soovime oma kodu kaunimaks muuta ja ennast rõõmustada. Rahapuud peab kastma ja väetama ohtralt taskupõhju kulutavate kopikate-sentidega, aga ta peab vastu ka põuasemal ajal ja on vajadusel isegi toeks sellele, kes tema eest muidu nii hästi hoolt kannab.

Nagu enamus taimede puhul, tuleb ka kiirelt kasvav rahapuu yhel hetkel ymber istutada suuremasse anumasse või teda pisut tagasi lõigata, panna midagi raisku laskmata kasulikud pistoksad uuteks võimsateks puudeks sirguma ja puu alla tekkinud rammus kobe pinnas laotada juba uute tillukeste puukeste alla ja ymber.

Ja mis muud kui kasta, kasta, kõlisevaga kasta ja väetada! Ja puu ajab oma vasksed ja hõbedased juured taas uljalt laiali ja hakkab myhinal ja kopikate kilinal kasvama. Kokkuvõttes on tulemus yks – sul on korraga palju raha. Ja kui raha teeb meid pisutki õnnelikumaks, siis miks mitte seda ise kaunilt kasvatada? Selle vähenõudliku toataime sirgumist vaadates tead, et kogu hool tasub vägevalt ära. Ja kui aknalaual on ruumi, siis võib sinna ka mitu puukest kasvama panna, igale yhele oma. Või mitu. Puu alla võib kylvata ka lilli. Ikka samal meeldival eesmärgil 🙂

Minu kasvatatud puukese võra ja tyvi on tugevast papist ja kaetud Deco akryylvärviga. Rahapuu all on hetkeseisuga 1220 suuremat ja väiksemat valguses veiklevat-kyytlevat yhikut puud hästi toitvat rõõmsat-rammusat rikkusepiisakest – kokku elatud aastaid kajastava arvu kroonide eest, sest null pole ju teab mis number hihihiii! Palju õnne Sulle, kallis Mumm! Hoia ja kasvata oma puukest hoole ja armastusega! 🙂

Nyyd peaks endale ka yhe puu kasvama panema. Või mitu. Kohe terve metsatäie! 😀

Jälgi mind Facebookis:

18 thoughts on “Tädi Mummi Miljonipuu”

 1. Jeeeeeebus-meeeeebus ,kui lahe:D:D:D:D:D………sain ikka korrrrrralikult itsitada:D….Sinu andekusel pole tõesti piire:D…..Loodan oma uhke rahapuu varsti kätte saada:D:D…niiii nunnu:P…..Sina Siis…ja puu ka..:D…Oh sind…sõnatu tegelikult*..

  Sinu Mumm

  Reply
 2. vaga vahva idee ja lobus teostus ja tekst 😀 . Selline lustakas puukene peaks finantstabarustest kyll hetkekski motted eemale viima 🙂

  siirukiviiruki

  Reply
 3. No väga asjalik kingitus kohe:) Saabki miljoneid täitsa iseseisvalt kasvatada:)))Asjalik idee ja üliarmas teostus:)

  Reply
 4. No näe! Ma olen ühe su postituse maha maganud! Mina veel mõtlesin, et kas sinuga kõik korras on aga sina kasvatasid sel ajal hoopis puud! Oi-oi-oi kui vinge puu! Ja need kastepiisad kuluksid näiteks kuu lõpus hirmsasti ära!

  Reply

Leave a comment