Köögijõulud osa 2

Mmmmagus vaatepilt eksole?

No ausõna, need suhkruselt vahulised rõõmurullid ei ole söödavad, kuigi pehmuse ja kerguse poolest on nad vahukommidega suht samas klassis. Aga maitse on tegelikult kibe ja suus ei sula ega närida eriti ei kannata. Kuuma käes tõenäoliselt käituvad samaväärselt. Jämeda sukanõelaga läbistada on lihtne. Vahukomme pole nõelunud, selles osas jään vastuse võlgu, aga kunagi sai plaksumaisist kuuseehteid tehtud ja see oli kyll sada korda tyytum ja vaevalisem tegevus kui vahulise materjaliga mängimine 😉

Lastele ka käärid ja suurem tykk pihku ja lõk-lõk-lõk oligi korraga põrand värvilist pudi täis. Suuremale, kes koristamisest midagi teada ei taha, nõel ja lõng pihku (muud head tugevat peene joonega nööri majast suure kiiruga lihtsalt leida ei õnnestunud) ja siis mis muud kui tykke nõelaga lõngale lykkima – saigi tuba puhtaks. Ja kõik minu mängude ylejäägid leidsid ka koha lõngal pikas rivis. Imekerge. Imepehme. Põhimõtteliselt purunematu. Lastele ohutu. Ja mis peamine, lastele lõbus valmistada ka. Sama saaks ju teha vildilehest, aga see oleks tunduvalt kallim tegevus.

Kuna mu silm igatseb veidi teistsuguseid värvikombinatsioone, siis nyyd poodi rohelise jahile. Äkki õnnestub ka midagi valget leida. Mul on pähe inglise lagritsa valge – must/hall – midagi värvilist kombinatsioonid kuidagi kinni jäänud, need tuleb sealt välja ju lasta 😀

Tegemist on siis kõige tavalisemate köögilappidega (Selver, Vileda) 😉

Natuke nalja ka. Samal ajal kui mina rullisin ja sinka-vonkatasin ja poisid pudi tekitasid tuli telekast sookoll Shreki multikas. Viskas siis Tannu pilgu telekasse ja vaatas, kuidas eesel ja sibulaga vehkiv roheline sookoll jalutasid päevalillepõllul.

‘Emme, kas need on hästi suured võililled?’
Mina vastu: ‘Ei, need on päevalilled’
Pisike vaikus.
‘Millise päeva?’

Mul kulus hea mitu sekundit enne kui mõistsin, mida ta siis nyyd teada tahab 😀

Jälgi mind Facebookis:

9 thoughts on “Köögijõulud osa 2”

  1. Ehhee…pühapäevalilled…
    Aga Sinu uuenduslikud jõulukaunistused on masu ajal täitsa lahedad. Ja mitte ainult masu ajal.

    Reply
  2. :D:D:D:D…..see Tannu kysimus pani ikka yle saja aja korralikult naerma:D….Ja sinu meisterdused on Värvikad nagu alati:P….Kallid
    Sinu mumm

    Reply

Leave a comment