Tavatud jõuluehted

No või mis nyyd nii tavatud… lihtsalt kuna kaasaja panne valdavalt enam korraliku traatnuustikuga kyyrida ei saa (saab, aga siis tuleb ka toidutegemiseks uus pann hankida sujuvalt). Ja minud silmad lõid kappe koristades tuliselt särama, kui sealt yhe posu hõbedaselt ja peaagu pidulikult kyytlevaid traatnuustikuid välja tirisin. Lummav sõõrikukuju, võimalus neid pisut vormida oma soovi järgi ja see tohutuid võimalusi andev kergus! Seega otsustatud, minu selle aasta esimesed jõuluehted syndisid kõige tavalisemast köögipoole unustuse hõlma vajuvast tarbeesemest.

Avasin kolmpaki. Joonelt sai yks sõõrik endale kylge paela.

Sellega koos syndis ka mõte kuusk sel aastal traatnuustikutesse lipsutada. Ja kui neile veel pärlikesi või miskit muud vahvat juurde pookida… Mõte tõusis korraga lendu ja jalad viisid mu luba kysimata poodi… Tõin sealt syletäie nuustikuid juurde. Te ei taha teada, millise ilmega myyjatädi yle prilliraami vaatas mu punnis traadipuntraid täis kilekotti ja siis mulle otsa. Kotti ja mulle otsa. No ma ju ei hakanud neid ykshaaval lindile laduma eksole.

Kodus võtsin õhinaga kõik pakist välja (meenusid kohe kõikvõimalikud isetegijate hullused ja sõltuvustõved-taudid ja lõngalabüridid ja -tunnelid) ja uurisin ja hypitasin neid peopesal, aga kuna mul sel hetkel oli muid toimetusi ja kuusetoomiseni veel ka terve igavik aega, siis ajasin rõngikud nöörile ja nii nad mõneks päevaks jäid juhuslikku kohta rippuma. Synnipäevalisetele jäid need nuustikkaunistused aga kohe silma ja nii ei lastud mu olukorraga juba harjunud silmadel neid unustada.

Eile tõstsin kapi otsast alla oma tagasihoidliku jõuluehete karbi. Seal oli sees paar peotäid suuremaid kuljuseid. Tuttuued. Jaanuaris ostsin, siis kui enam käsi ei tõusnud tolleks korraks jõulusid jätkama. No ja kui ma neid nyyd taaskohtasin, siis harutasin oma nuustikupärja lahti ja tegin kaks sellist pisemat traat-kuljustähekest. Katsetuseks. Kõik on vabalt muudetav ju.

Poisid vaatasid mõistagi varjamatu põnevusega pealt, et millega see hull emme nyyd siis jälle mässab. Ei olnud vaja kaua passida. Kõik rõngad, mis tähekesest yle jäid, said nad ise nöörile tagasi ajada.

Poes on aga veel mitut sorti sarnaseid nuustikuid… pronksikarva ja tumedamaid hõbedasi ja selliseid, millele selget auku keskel polegi, lihtsalt sellised lapikud ymarad… Ma ei saa nyyd ytelda, et mul neid kõiki vaja on, aga näis. Muuhulgas ostsin ma kokku juba ka suure hulga karedaid karukeeli ja tavalisi pehmeid köögilappe – majapidamislett jõulude puhul iseäranis on popp ja mõtted ootavad teostamist (hindu võrreldes ei vea mind kyll miski valmisehete letti). Ja mõtted on ikka nii, et vähemalt 4,5-ne röövelputukas saaks ka kaasa lyya. Kuigi saladuskatte all võin öelda, et käisin ka täna (kellaajaliselt siis eile kyll juba, aga minu päev alles poole peal momendil) poes nuustikuid juurde juba toomas. Ema oli ka kaasas. Uuris ja kysis, et miks ja milleks ja pani ka korvi mõned traatsõõrikud. Uskuge, tal ei ole köögis nendega midagi teha hehehee! 😉

Mõnusat ootamisaega ja valgust-sära teie hinge ja sydamesse 🙂

Jälgi mind Facebookis:

16 thoughts on “Tavatud jõuluehted”

  1. Sa oled ikka hull tibi küll! 😉 😀
    Ma arvan ,et ma ei üllatu siin, isetegijas, enam mitte millegi peale! igal juhul ootan meeletu põnevusega pilti sinu selleaastasest jõulupuust! Sellest saab üks puude kuningas!
    Hehee – tegid enne põhkupugemist mulle hea tuju! 😀

    Reply
  2. Põnev-põnev! Ai mulle meeldivad sellised asjad! Kiiksuga ja erilised. Kujutan selgelt ette neid nägusid seal kassades, vägisi kisub suu kõrvuni. Huvitav, kas Sinu ema teeb sellest ka midagi põnevat?

    Reply
  3. Kuidas ma neid nuustikuid vihkan !!!! Pole midagi jäledamat, kui oled korra selle nuustikuga põhjakõrbenud potti nühkinud, siis kogu toit jääb sinna kinni ja viska nuustik kohe minema, või vahi nädalate viisi seda toidujääkidega nuustikut. Kätte neid sealt seest ju ei saa. 🙁 Öakkkk.
    Aga sina oled leidnud ainuõige viisi nende kasutamiseks – 10 punkti sulle !!!!
    :-))))))))
    Väga hea leid , esimeselt pildilt ei saanud arugi, millega tegu.
    Tervitused sinu suurele nunnule õue peal ka !!!

    Reply
  4. Ma alguses vaatasin, et Sa oled teinud jõulupuu kaunistamiseks võtmerõngastest keti. Lapsena kunagi sai proovitud sellist ketti teha, see pidi olema niimoodi kokku pandud, et kui paned kõige ülemise liikuma siis tekib illusioon, nagu liiguks ta rõngashaaval kõige alla. Ma olen kindel, et võtmerõngastest kett sobiks nuustikutega kaetud jõulupuule nagu rusikas silmaauku, äkki proovid 🙂

    Reply
  5. Ja nuustikutootjad majandusaasta kokkuvõtet tehes vaatavad ja imestavad mismoodi järsku Eestis detsembri alguses läbimüük kasvas gigahüppeliselt 🙂
    Kui ma kunagi peaks hakkama mõttetuid junne masstootma, siis ma tean kuhu pöörduda 🙂

    /Villane/

    Reply
  6. Oh kui hea! Kui suur rõõm on näha, et on inimesi, kes ei ole kinni piirides, kes ei mõtle kastis. Ma ikka vahest mõtlen, et sul on väga õnnelikud lapsed:)…
    Sest just lapsed on need, kes tavaliselt märkavad suurte inimeste kammitsetust. Nagu Mary Poppinsi raamatus on öeldud, oleme me kõik kunagi musrästa laulu mõistnud ja siis selle unustanud… ja Sina oled üks nendest vähestest, kes seda siiani mõistab:)
    Südamlikke jõule ja palju piparkoogilõhna!

    Reply

Leave a comment