Päikesejänku ja konn kah

Ahhoi, sõbrad, mina olen Päikesejänku!

Kust ja miks ma tulin? Sygis on käes. Õues kisub aina kylmemaks ja ööd muutuvad yhe pikemaks. Päikesevalgust jääb yha vähemaks. Aga valgust ja soojust on ju vaja, et talv yle elada – on mul õigus? Kus mure kõige suurem seal yhed nobedad näpud kohe abiks. Nii ma syndisin soojas hommikuvalguses ja kuldseis päikesekiirtes.

Keegi ei tea täpselt, aga arvatakse, et ma sadasin alla otse taevast ja nii potsatasin just Pisihaldja pere pisikesse hoovi. Õnneks anti mulle taevas väga ymarad ja pehmed vormid, nii ei saanud ma kukkudes grammigi haiget:

Vaatasin arglikult uues kohas ringi:

Nälg näpistas pikast teest ja võtsin pisikese eine:

Tukastasin suurte viinapuu lehtede varjus õige pisut:

Aga siis juhtus midagi ko-hu-ta-vat. Mingi metslane pyydis mu kinni ja lõi hambad mulle kõrva. Oi-oi-oi, see oli hirmus…

Hakkasin nutma. Ta vaatas mulle pika pilgiga otsa ja ytles rõõmsalt: ‘Aua!’ Selle pisikese metslase keeles tähendab ‘aua’ pea igat looma ja lindu. Värisesin hirmust, aga tema naeratas, surus mu endale põse vastu ja tegi kalli. Sestpeale oleme nyyd suured sõbrad:

Uskuge, elu on yks lill ja pidu ja lillepidu. Ma arvan, et jään siia majja päriselt elama

Jah, elu on lill. Päikesejänku + lilled = päevalilled. Seega elu on päevalillepõld 🙂

Ja kui lilledest küllalt saab, siis tuleb joonistada üks konn. Nii on seltsim ja paaaalju lõbusam ka 😀

Jälgi mind Facebookis:

19 thoughts on “Päikesejänku ja konn kah”

 1. Heh, no olgu või päevalillevõlumets 🙂
  Mulle meeldib, kui sa õnnelik oled! No meeldib.
  Ja metslane – nii nunts teine. Loodame, et jänku Aua sellest vaid rõõmu tunneb, kui tal kihvikutega kõrva sügatakse 😉
  Kallid!

  Reply
 2. Hämmastav….ükskõik millele käe külge paned, ikka sulle iseloomulik käekiri lööb välja. No sel kollasel ju nii vahva suu kõrvuni.:-)
  Teeb tuju kõigil heaks.

  Reply
 3. Väga päikseline jänku 🙂 Pikkadel pimedatel talveõhtutel on just seda postitust meega teed juues kindlasti eriti mõnus uuesti lugeda!

  Reply

Leave a comment