Kiiksukommi tahate? :D

Ojaa, ma olen siin ainult selleks, et teid kiusata. Ja kiusatusi tekitada. Aga tänase maguse päeva lõpuks yks vahva kiiksuga maiustus. Kaugeltki mitte nii kaloririkas kui eelnevad ja võibolla isegi parem kui eelmised. No igal juhul pärast seda suurt magusakogust maitseb see väga hea. Selline omamoodi ja jubemõnus.

Ma tegin pöörase katse. Mõte keerles juba enne, aga pigem toore tooraine ymber. Aga lõpuks tuli teostus keedetud kraamiga.

Mul oli kuus katsejänest. Neist yks ei võta antud täidisainet suu sissegi. Teine lihtsalt ei armasta ja veel paari puhul pole ma kindel, et nad niisama seda ‘asja’ sööksid mingi erilise mõnuga.

Kuuest kolm teadsid, mis läks kommi sisse. Ylejäänud kolm ei arvanduki ära. Pakuti puuvilja ja marmelaadi.

Valdav enamus oli teada saades yllatunud ja nõus ka edaspidi selliseid komme sööma. Sealhulgas mu eakas ja mitte eriti ektreemsete maitseelamuste jahil olev vanaema. Tannu, kes teadis, mis kommi sees on ja muidu eluilmas keedetult antud toorainet ei sööks, rabas kommi suhu ja tahtis lisa.

Ja mida ma siis tegin? Tumetume shokolaad ja seal sees keedetud porgand. Pooled porgandid keerutasin ka kaneeli sees eelnevalt pruuniks. Oleksin ka tshilliga katsetanud, aga polnud teist käepärast. Karri käis ka mõttest läbi, aga porgandit oli piiratult. Kokkuvõttes olid kaneeliga kommid imehead. Teised olid ka mõnusad.

Ja nyyd ootavad ees suuremat sorti katsetused ka valge shokolaadiga. Ja ikka ka tumedaga. Ja keedukaalika, kedupeedi, ahjukyysalugu ja muu pöörasega. Minus on ärganud mingi uus hmm.. loom? Ojaa! 😀

Ja porgandipelgurid, vaadake, esteetilisest vaatenurgast on ju see keeduporgandiga komm imeline?! Ja usukuge, maitseb vahvalt. Ja ma usun, et see komm ei pruugi esmapilgul kiusatustekitav olla, aga kui huvi, et siis tehke eksperiment ja katsetage. Tagasiside, mille mina oma porgandikommile sain, oli positiivne 🙂

Tohin ma tulevikus veel veidi kiusata ja kiusatusi tekitada? 😉

Jälgi mind Facebookis:

18 thoughts on “Kiiksukommi tahate? :D”

  1. OO, naine, sa oled varsti sama sõge kui Kõlleste kommimeistrid…. Aga komm tundub jälle nämma…. Ma lähen parem magale…

    Reply
  2. Polkovnik ajab nina püsti. Nii mõneski mõttes. Näiteks selleks, et nuusutada, kas kommilõhn ka siiani levib. Üks apelsinisilmadega valge jurakas vahib temaga tõtt – kumma iseloom on kõvem? Kes teab,see teab, kes ei tea, see ei tea…

    Reply
  3. OI mis isuäratavad tegemised. Isetehtud kommid vist moes, sest sõbranna tütar pakkus ka ükspäev omatehtud komme mingi igivana retsepti järgi. Vapustavalt head olid. Ajate siin isu peale.

    Reply
  4. Miks ma arvasin, et kui sa räägid millestki, mida nii mõnigi suu sissegi ei võta, siis on see kindlasti keedetud porgand 😛 Ja kanäe – kerisin allapoole ja ongi porgand! Aga väga hää näeb välja.
    Tekita aga kuisatusi! Sinu jutt sinna juurde on juba omaette nautimist väärt, nii et kommi pole endale näppude vahale vajagi 😉

    Reply
  5. Kunagi, maitstes esmakordselt sinihallitusjuustuga trühvlit, vajus mu suu hetkeks ammuli, aga ainult hetkeks! Maitsema hakkas. Superlahedaid ja ahvatlevaid kombinatsioone pakud välja!

    Reply
  6. mmmm mina kui andunud porganid fänn (panen porgandeid ja sibulaid juba pea iga toidu sisse), igastahes minul hakkas küll suu vett jooksma.

    Reply
  7. Ma millegi pärarast sain kohe aru, et tegemist on porgandiga=)))) Sest ka minu tuttavate hulga son selliseid, kes ei söö seda keedetuna=) Mulle meeldvad kõik juurikad, kaalikas ja porgand veel eriti!=)

    Reply
  8. Keeduporgand kommi sees? Uskumatu ma ütlen. Võimalik, et maitse hea, aga see mõte, et tegu on keedetud porgandiga on jälk 🙂
    (ma söön keeduporgandit üliharva, vastiku maitsega minu meelest :P)

    Reply
  9. Ma pean ütlema, et keeduporgandi puhul oleneb äärmiselt palju maitsestamisest. Niisama keeduporgandit jälestan, porgandipirukat ei söö, aga hiina kastmes tikkudena v siis supi sees õhukeste liistakutena, jah, palun 🙂 Niiet täitsa võimalik, et shokolaadi-kaneelimaitselisena oleks sel kah minekut 🙂

    Reply
  10. Mina olen andunud keedetud porgandi kummardaja, et kui teistele "keedetud kartulit-sousti", siis mulle ikka "keedetud porgandit- sousti".(keedetud kartulit samas jälestan). Nii, et peaks kohe proovima:)

    Reply

Leave a comment