Mette Marta kolm särki

Mette Marta on väike armas tydrukutirts. Varsti saab ta kingituse inimeselt, kellele ta väga armas ja kallis ja oluline on. Kohe nii oluline, et tegelikult saab ta kohe nagu kolm kingitust. Kolm väikest nunnut särgikest. Selle komplekti tegemine oli hästi vahva, sest peale oma laste, ei ole ma vist kunagi kellegi garderoobi nii palju täiendanud. No umbes nagu unistus 🙂

Valge särgi puhul oli kohe teada, et tuleb rahvuslik. Mõtlesin ja pärisin nõu. Tuli välja, et tal on päriselt olemas rahvuslik kleidike – pihik on hall ja seelikuosa samasuguste triipidega nagu nyyd ka särgitydrukul. Ja nii ta seal lillede keskel armsalt seisab. Yhtlasi lisan ka selle rahvusliku pildiga särgikese kolmandana suurde rahvsulikku projekti:

Eesti tydruk Mette Marta

Teine pidi olema lepatriinudega särk suvehaldjale. Vaatasin ja mõtelsin ja jäin roosale pidama. Suvi ja lilled ja lepatriinud ehk siis:

Suvehaldjas Mette Marta

Kolmas, selline kergelt pleekinud savitellisepunane oli paras pähkel. Oli olemas rahvslik särk, oli haldjasärk, aga mida veel… Nõudlik särgivärv eeldas nagu midagi heledat ja rahulikku. Aga mida? Jänes hyppas hopsti pähe. Karu ka. Jäime jänese juurde. Miskipärast pole loomad olnud eriti popid, aga mulle nad meeldivad. Alguses joonistasin jänkule kätte õitsenud võilille, noh, et saaks mängida ja puhuda. Aga valkjashall jäi jube plass. No polnud sel pildil mingit sära. Ja siis värvisin lille kollaseks. Ja syndiski päikesejänku. Tegin mõned päikesetäpid lisaks ka veel. Või äkki on need sõbrad päikesejänkud?

Et siis päikesejänku Mette Marta 🙂

Kuigi ma pole veel oma elus teinud yhtegi särki ega värki, mis mulle endale ei meeldiks, siis antud hetkel on see jänkusärk mu enda kõigi aegade suurim lemmik. Ei teagi, kas selle sooja päikesesära või mille pärast. No on kohe selline hää tunne sees 🙂

Ja kõik kolm koos ka enne triikraua alla minekut:

Jälgi mind Facebookis:

15 thoughts on “Mette Marta kolm särki”

 1. Ma arvan, et see jänkusärk on kõige uudsem. Ma olen näinud Su blogis mitmeid rahvuslikus stiilis töid ja lepatriinusid ka, aga vat siuke jänku, see on vägaväga armas ja uue moega pluus.

  Reply
 2. Tegelikult uudne ei ole, sest need piiluvad loomad olid enne lepakaid ja lilli ja kogu seda rahvuslikku teemat minu jaoks olemas. Siit blogistki ahvid läbi käinud kunagi. Aga keegi pole kunagi endale sellist soovinud ja nii ongi selliseid piiluvaid elukaid vist ainult mu oma poistel ja neil, kellele ma nö vabal teemal ise olen yllatusi teinud 🙂

  Reply
 3. Ma olengi imestanud,et miks Sa särkidele loomi ei joonista, nüüd siis tean 🙂 Isiklikult leian, et värvilised pluusid on ilusamad kui valged – päikesejänku ja mesinikusärk on võrratud! Mitte, et teised inetud oleks 😀
  märtsijänes

  Reply
 4. Ohhoo! Tervisi Mette Martale ka Johann Karuselt! Kui Eestimaal pole mitut Mette Martat, siis me teame õnneliku väikest särgiomanikku. 🙂

  Reply

Leave a comment