Turteltuvikeste pulmalipp

Eile oli mu ema ja isa 35. pulma-aastapäev. Et neid yhiseid koosolemise aastaid veel ikka palju tuleks! 🙂 8 aastat tagasi läksin ka mina samal kuupäeval mehele. Paariks aastaks. Aga sellest ma täna ei räägi 🙂

Pea poolteist nädalat pyhendasin ma suure osa oma uneajast tuvidele. Kahele armsale turteltuvikesele, kes otsustasid möödunud reedel abielluda. Oii, mul oli hea meel, kui minuni jõuti ja lippu sooviti. Pulmad mulle meeldivad. On alati meeldinud, aga nyyd suuremana meeldivad nad mulle eriti. Eriti kogu see kujunduslik pool. Enda pulmadeks tegin hunniku igasugu vahvaid asju, aga no kes siis pilti tegi? Neli aastat tagasi oli pulmateemaks kalad. Yhe kalalipu olen hiljem veel teinud ja siis veel mõned, millest ei taibanud ise pilti teha ja hiljem pole tihanud kysida enam ka.

Aga tuvid. Naljalipp ei pidanud see olema. Liiga värviline ka mitte. Tähtsad olid suur armastus, tuvid ise, pisike taskukutsu ja piklik pall – ikka iseloomulik konkreetsele paarile. Ja nii ma siis tegingi. Algsel jäid tuvid värvita, aga neid yhelt ja teiselt poolt vaadates otsustasin ikkagi tuvid ja nimede osa valgeks värvida, et nad paremini esile tuleksid. Ja et tuvid liiga ära ei kaoks said nad kuldsed (kollased) sõrmused ka tiiva ymber. Õige otsus oli. Lipp sai umbes 53 x 83 cm ja puuvillasele kangale maalides sai tagumine kylg ekstra yle värvitud ja tulemus sai nii nunnu. No noorpaar ise on ka jubenunnu. Neile oli lipu lõplik kuju yllatuseks, mida nähti vist alles pulmas. Loodan nii väga, et meeldivaks 🙂

All, nimede vahel, ei ole kringel, need on ikka teineteisega põimunud sõrmused. No mu mamma uuris lippu hoolega ja kysis siis, et miks seal see kringel on 😀 Ja kuna ma endiselt õmblusmasinat ei oma ja ema oma meid taas reetis, siis kogu lipp on käsitsi õmmeldud – lõpuks yle pika aja ka yks päriskäsitöö minu poolt siis ka 😀

Et siis tuvikeste lipp:

Ja lipule seltsiks sai tehtud ka samas teemas kaart. Kutsa ronis kaenlasse. Sinna, kus ta end ka päriselt väga koduselt tunneb 🙂

Nii, et hõissa pulmad ja pipart-soola-suhkrut õnnelikku yhisesse ellu! 🙂

Jälgi mind Facebookis:

9 thoughts on “Turteltuvikeste pulmalipp”

 1. Kõiki neid Sinu poolt soovitud maitseaineid läheb abielus väga vaja. Ja see kooselu algus on nüüd uhke lipuga käima lehvinud!

  Reply
 2. Pulmalipu tegemine on vahva jah – endalgi on õnnestunud üks teha:) Kahjuks ei ole pilti, sest tollal mul fotokat polnudki…

  Reply
 3. õnne empsile – papsile!

  Et mul see detsembris meeles püsiks! Teeks oma härrale kah teistmoodi kingituse!

  Reply

Leave a comment