160 kotti ja suurim isetegemine

Ma olen elus ja tervis paraneb pisitasa. Rõhk langeb vaikselt normi poole ja systlaid karpides aina väheneb. See systimine on nii kohutav… mõnikord torkan nõela kõhtu ja valu peale tõmban kohe välja ja selleks, et rohtu manustada pean end ikkagi uuesti torkama. Yhe süsti tegemine võtab vahel pool tundi… Ja isis jälle torkan nõela hoopis sõrme kogemata… Viimaste nädalate tormilised syndmused on aga nagu udune unenägu ja kui ma iga päev ei seaks oma samme Mustamäele lastehaiglasse, et last need 20 minutitki näha, siis tõenäoliselt ei usuks ma ise vist ka, et asjalood nyyd sedaviisi juba on, et mul päriselt ongi juba pisike pojake 🙂

Tänan teid kõiki toetuse, head soovide ja mõtete eest! Raskel hetkel oli sellest tohutult abi ja praegugi kisub heldimusest silma märjaks, kui teie kommentaare loen. Aitäh! Ma vähemalt ise tahan uskuda, et kõige kriitilisemad hetked on nyyd on möödas ja tasapisi saab end uude elurytmi häälestada.

Veel enne poisi syndi telliti minult yle saja yhesuguse käsitsijoonistatud koti, mis pidid olema valmis novembri lõpuks. Noh, aega oleks pidanud lapse synniga olema vaat et veebruari keskpaigani, nii ma siis võtsin asja rahulikult ja igal õhtul istusin ja joonistasin natuke. Graafik oli paigas. Aga elu lõi need plaanid mõistagi segi. 40 kotti sain valmis, 10 jäid pooleli ja kui ma nyyd haiglast välja sain, siis ongi mu aeg möödunud peamiselt öösiti kotte tehes. Kyll mitte nii käsitsi enam, aga siiski, hmm, poolkäsitsi. Tubli isetegemine ikkagi. Lõpuks kyll suuresti mitme inimese koostegemine, sest yksi ei käinud lihtsalt jõud kogu sellest pooleteisest sajast kotist lihtsalt enam yle ja ema ja mamma tulid mulle appi. Elu õpetab, kohutava individualistina ja suht lootusetu omaette nokitsejana, noh, tõsise isetegijana, on mul alati olnud probleeme tööde delegeerimisega. No ei usalda ja ei viitsi seletada, lihtsam on ise ponnistada ja punnitada ja teha, kui riskida sellega, et sinust ei saada sõnasaõnalt aru või tehakse asju pisut omamoodi. Aga jah, elu õpetab ja see on hea. Ja nyyd on need kotid valmis. Ema ja vanaema juba hullusid. Käivad ja nihelevad ringi. Kohe imelik tunne, polegi nagu midagi teha 😀 Aga on kyll. Yks suur asi – mu printsessi tuba Mustikas – tuleb veel enne uut nädalat valmis saada 😉

Pildile õnnestus pyyda pooled ehk 80 kotti (kymnekaupa hunnikutes-kottides). Ja ma ei liialda, kui ytlen, et kogu meie suur elamine oli mõnda aega yhesuguseid kotte täis:


Parema käe sõrmed surisevad juba kolmandat ööpäeva, käsi on kange ja mugavam oleks seda yldse vist paelaga kaelas kanda, aga kyll ta taastub, sest peagi saan suurte tegemiste juurest veel suurema ja tähtsama juurde. Kui ma arvasin, et minu aasta 2007 suurimateks isetegmisteks saavad kevadine Mustika-tuba, seesama eelpool kirjeldatud kotitegu või siis käimasolev Mustika lastetubatuba, siis ma eksisin. Konkurentsitult on minu selle aasta kõige suurem isetegemine mu pisike poiss, kes pidi alles veebruaris syndima, kuid kasvab nyyd juba siin ilmas iga päevaga yha suuremaks. Tänasest on ta juba teises osakonnas ja tõenäoliselt reedest olen ka mina haiglasrezhiimil tema juures. Teile aga kõike head ja kui enne jõule ei kuule-kirjuta, siis rahulikke ja rõõmsaid pyhi ka! 🙂

Minu 2007. aasta tegu nr1 🙂

Jälgi mind Facebookis:

76 thoughts on “160 kotti ja suurim isetegemine”

  1. On tore kuulda, et kõik ikka liigub paremuse poole. Poja on nii armas, palju jaksu tema eest hoolitsemiseks ja kõige tähtam: hoia ennast, siis jaksad endast ka maksimumi anda lapsele, seda on talle vaja. Teised oodaku.

    Reply
  2. Assa kui nummi pojake-suured kallid teile veelkord….ja ilmselt neid kotirive sa unes nägid korduvalt,ehk nyyd sinu uneneäod on tiba teislaadi:)

    Reply
  3. Aisapoiss! Lapsuke on nagu ingel! Sa oled ikka ütlemata tubli naine! Usun, et tulevikus on pojad su üle uhked, et neil selline kannatlik ja loov, rääkimata usinusest – emme on!

    Kallistan!

    Reply
  4. oi kui armsake! tore et pilti näitasid. nüüd seda vaadates on nagu veel lihtsam neid positiivseid mõtteid lendu lasta kui saaja nii konkreetselt silme ees on 😉

    Reply
  5. Jõudu ja jaksu Sinule, kosumist ja kasvamist pisipojale! Ja õnnitlused ka vanemale vennale ja kõigile teistele lähedastele! Tulgu teil ilus ja lõpmata positiivne aastalõpp! Tsilla

    Reply
  6. Palju palju õnne, jõudu ja tervist nii Pisihaldjale kui ka Pisi-Pisi Haldjale. Oled oma imeliste tööde ja ilusate mõtetega meie kõigi südamesse jälje jätnud. Mingu teil kõigil hästi.
    Ilusat jõuluaega!

    Reply
  7. Nii tore, et teil juba paremini hakkab minema! Ja küll nüüd ainult paremaks läheb edaspidi ka! Poisu on nii armas! Olge tublid, meie parimad soovid ja mõtted on teiega! Ja ilusat jõuluaega

    Reply
  8. Ju siis poisist ka isetegija tulemas! Vähemalt tore ja kosutav teada, et asi hakkab pisitasa paremaks muutuma! Loodan südamest, et jõulud tulevad teie majas väga kaunid! Ilusat advendiaega!

    Reply
  9. Palju jõudu ja kallistusi teile (esialgu õrnad kallid ikka). Minu emal oli ka sama asi viimase õega, seis oli korraks väga kriitiline ja esimesed kuud titaga väga rasked, aga kiiresti kasvas tibu ilusti järgi ja nüüd on siuke pätu, et no kohe on!

    Reply
  10. Su poja on väga tubli ja nii suur ju. mullegi on lastehaigla tuttav koht ja need voolikud ei lähe elu lõpuni meelest. usu koju saades läheb kergemaks. minu kutt sündis 35ndal nädalal ja vajas ka veidi arstide abi ja jälgimist. parim lohutus mulle oli ühelt vene õelt. Su laps ju nii suur, me siin ikka keerame tavaliselt mähkmeid kõrvade juurest tagasi. tõsi on see et praegu on tähtis laps ja teised lihtsalt PEAVAD ootama kuni sa jälle suudad ja jaksad. ilusat kosumist ja kõik läheb hästi 🙂

    Reply
  11. Imearmas tipsu-poja Sul! Ta näeb nii tubli ja tugev välja, olen kindel, et kõik läheb hästi ja väga tore on, kui saad tema juures haiglas olla, loodetavasti lepib ka vanem venna sellega! Jõudu teile kõigile, hoian jätkuvalt pöialt!

    Reply
  12. Kottide hunnik on lahe! Ei tea, kus neid siis ka näha saab? Beebi on niiiiiiii nunnu ja kahjuks on jah nii, et tulevad nad siis kui ise heaks arvavad, mitte siis kui aeg on! Minu poja ka sündis 35 nädalal ja piiga see läks kahe nädalaga üle. Üks oli nii pisike ja teine juba nii suur, et ei mahtunud ära! Ära üle pinguta ja katsu ikka oma tervis korda saada, siis saad pühenduda oma pojale ja kõige lõpuks teistele! Palju õnne ja rahulikku jõuluaega!

    Reply
  13. Ma täna hommikul blogisid üle vaadates esimese asjana vaatasin, et ehk oled midagi kirjutanud. On ikka vinge seltskond see Isetegijate oma, nagu suur perekond, kelle iga liikme kordaminekud ja tähtsad sündmused nii hinge lähevad. Paljusid ei ole ju päriselus näinudki, aga oleks nagu ammu-ammu tuttavad.
    Väga armas pojake Sul! Ja Sa ise oled ikka üks vinge tegija 😀

    Reply
  14. Tore kuulda, et asjad nüüd niipidi nihkuvad! Olid mul ikka eestpalves, kui sellest lugesin. Õnne ja õnnistust! Ja ilusat advendiaega kogu teie perele!
    /Katrin/

    Reply
  15. Nii armas pisike inglike! Kuidagi ei saaks öelda, et enne aega sündinud, nii tubli ja tugev tundub sellel pildil.
    Jõudu ja jaksu sulle!

    Reply
  16. Täpselt kolm aastat tagasi olime meie tibuga samas olukorrs. Aga tibud on väääääga visad! Kõik kurjad ennustused on unustatud. Küll läheb kõik hästi! Ega ma ka siis ei uskund, aga tõestusi ümberringi nii palju. Kõike kaunist väikesele päkapikule!
    kattmutt

    Reply
  17. See on tõesti aasta tegu!
    Mis saab olla ühe naise jaoks suurem ja tähtsam, kui oma pisitillukene laps.
    JÕUDU TEILE KÕIGILE, ka toetusmeeskonnale!!!!

    Reply
  18. Ma kujutan ette et paremat jõulukingitust ei ole võimalik saada… sa oled iga grammikest sellest pisikesest kingikesest väärt! Kõike head sulle ja su pisikestele!

    Reply
  19. Poja on Sul tõesti tubli-tubli-tubli tegu … oli jah titelõhna tunda;) ja kõik saab korda! Jaksu ja õnne teile ja mõnusaid jõule kogu perele!!

    Reply
  20. nii ilus laps! palju õnne talle ja sinule.

    mina kuulasin vastsündinuga haiglas olles raadiost saateid välispoliitikast ja põllumajandustoetustest, et rumalad mõtted pähe ei tuleks meelt kurvaks tegema, aitas. positiivne mõtlemine aitab:)

    Reply
  21. laps magab vaikselt pulgavoodis
    hing unenäos ja padjas nina
    ja tema tekk on õitest kirju
    ja nõnda valge on ta lina
    ja teispool pulki sama vaikselt
    on kobaras ta armsad lelud
    ja kui ta ärkab on ta ümber
    nii rõõmsad värvilised elud
    ON KIRJUTANUD RUDOLF RIMMEL
    Mõtlesin Sinu kohta teateid hankides just selle luuletuse peale.
    Jõudu ja jaksu edaspidiseks!

    Reply
  22. varsti tegutseb sul põnn sedasi et energiat jääb ülegi! lapsed ju ometigi kasvavad headest soovidest ja ingli paidest! ja kuna headele soovidele annan omalt poolt kuhjaga lisa ja inglitega peaks haldjatel lähisugulus olemas siis on sul majas mürgeldamas varsti selline energiapomm et rõõmu ja õnne tuba kuhjaga täis!

    Reply
  23. PALJU ÕNNE!!! Te olete vapustavalt tublid! Sina aga mõtle vahepeal rohkem enda peale, meie tunneme suuremat rõõmu sellest kui sina puhata saad kui sellest et ennast praegu liigselt pingutad.. Pisihaldjas on olulisem kui ilusad asjad mida ta teha oskab !!! Ma arvan, et sellega on kõik nõus: ) Kallid-paid sulle.

    Reply
  24. See aasta said jõulukingituse pisut varem kätte kui jõuluõhtul:) Aga see eest on pojake niiiii armas, et kohe võtab näpuga mööda arvutiekraani pisipõnnile pai tegema: ) Ei jõua ära oodata enda pisikest, kui sellist pilti näen:)

    Reply
  25. Superlahedad kotid. Ise pidin samamoodi kutseid vorpima 600 tk.. küll ainult eesnimes tuli kirjutada, aga oeh… käsi oli krampis küll: ) Küll on hea suuremate tööde puhul kui juba üle poole tehtud on:) Aga sulle ja pisikesele jõudu ja õnne!

    Reply
  26. Samas teisest küljest vaadates:D – hea et kottide tegemisega niigi vara alustasid.. vahest kipub just alustamine edasi lükkuma ja siis oleks alles käsi krampis olnud:P seega tubli! Ja pisipõnn on superarmas! Õnne ja edu teile edaspidiseks!

    Reply
  27. Palju õnne pisipoja sünni puhul, headel inimestel ei saa halvasti minna;) Tore, et pisike tervem juba ja varsti oletegi koos kodus juba:)

    Reply
  28. Küll on ikka kena nunnu poisipõnn 🙂 Tõeliselt vapper mees nagu see hea rüütel valgel hobusel sinu Mustika toast! Super! Olge tublid ja kasvage aga edasi. Ootan põnevusega järmist postitust…

    Reply

Leave a comment