Pilvelammas elab kuul – padi

“Tere, kalla! Mis sa unes nägid?”
“Kuuuuuu!”

Seda yht ja sama vastust kuuleme me igal hommikul juba viimased kolm kuud. Peale kysimuse esitamist on juba kõigil huuled hääletult uu-torus ja muie silmis. Mu pojake lihtsalt armastab kuud. Igal võimalusel vahib ta õhtul taevasse ja otsib kuud. Kui kysin temalt, et mida ma nyyd joonistan, siis palub ta kuud. Vahel ka tähti, aga kindlasti kuud. Vahel ajab mind ka ise pliiatsi ja paberiga taga, et joonistagu ma talle kuu ja kohe mitu. Kõik mu mustandipaberite ääred on igatpidi kuid täis 🙂

Kuna meie praegused padjapyyrid on elu ja und juba kyllalt näinud, siis mõtlesin läbi viia totaalse uuendamise ka sellel rindel. Vanast partiist on mu poja lemmik tikitud unehaldjaga padi. Isegi sõna ‘unehaldjas’ sai varakult selgeks enne teisi tavalisi käibesõnu. Huvitav on see, et minu kõhklustest hoolimata, pidas värviline niit suurepäraselt 90-kraadistele pesudele vastu. Aga kuna mul hetkel tikkimiseks aega ja töövahendeid pole, siis läksin vana head rada ja lihtsalt joonistasin valgele pyyrile. Padjad siis poest ja värviks siidile mõeldud gutta.

Ja mida muud ma ikka siis joonistama pidin kui… ikka kuud!


Ja et kuul yksi igav und valvata poleks, siis läks kuu peale elama unelammas, sest Tannulle meeldivad väga ka lambad. Ja unelambal on peas tudumyts, mille peal omakorda on ka kuu ja tähed. Eile hommikul andsin siis padja poisile kätte. Tal oli palju rõõmu, kui ta avastas, et padjal on kaks kuud. Kiljus kohe vaimustusest 🙂


Aga õhtul arvas, et lammas tuleb kaissu võtta ja yllatus-yllatus ta jäi eile isegi normaalsel ajal magama. Äkki unelammas valvab und paremini kui unehaldjas? Päris tema oma Une Lammas.

Ja kuna poiss täna hommikul nii andunult jälle lammast ja kuud uuris, siis mis mul nyyd muud yle jääb, kui esimesele ‘linnukesele’ terve ‘parv’ uusi padjapyyre juurde teha, et ikka seltsis lõbusam magada ja und vaadata oleks.

PS sel ajal, kui ma siia teile kirjutasin, suutsid pärdikud köögis kylmkapist võtta idusalati karbi ja selle vaiba kurdude vehale kenasti ‘poetada’. Istuvad nyyd kõik kenasti ja vaikselt kolmekesi (kaks affi ja ulakas koer) köögis keset idusid ja tunnevad end hästi. Noh, tegelikult minu poiss on otsapidi siiski juba ahjus, et hakata taas kannelt mängima – ahjurest on selleks parim. Eriti, kui see õnnestub tuua salaja tuppa puhta valge vaiba peale jee! Ohjahh, saab taas koristada. Jõudu teile! Mulle ka!

Jälgi mind Facebookis:

20 thoughts on “Pilvelammas elab kuul – padi”

  1. Icc, õnn ja rõõm on siukseid toredaid tegelasi omada, kes suudavad ikka ja jälle üllatada. Meie pätu toppis täna hommikul mõned puud elektripliidi ahju. No et tema teeb tuld ja tuba soojaks:)

    Reply
  2. Meil nii hull kuu armastus ei ole-aga kui kuu väljas hõikab pisiplika kohe-oo,minu sõber kuu!..ja näe,kuu tuleb ka kaasa…jne!ka kuu fänn siis!

    Reply
  3. Nunnu, aga pildil nii nukker kuidagi. Poisist siis jutt 🙂
    Ja padjapüüri on oma fantastilise joonistusega lihtsalt väga hea kaissu võtta 🙂 Oleks mul selline padi, ma vist kannaks teda päeval ka kaasas 😉
    Jah, kuid kuu peal peaks istuma naiskurat ja sabaga vehkima 😛

    Reply
  4. Imearmas …..Unelämmis, Etu ja kuuuuu…nuuux(igatseb)…kallin Etut OOOlega ja ytle talle edasi, et Täääääti mummmmmm tuleb varsti jälle kylla:)…Sina kullake-maga ise ka ikka vahest !!!!!!!!…Sinu yliarmsad tööd synnivad kyll enamuselt öistel tundidel ,kuid siiski ,siiski…paita ka sina unelämmist ja näe unes Kuuuuud;)..kalli kalli…Sinu mumm

    Reply

Leave a comment