Kogu loomariik ühel särgil

Nii kaua, kuni Sa teed toredaid asju enda lõbuks ja vahel ka ilma suurema eesmärgita, nii kaua vaatavad lähedalsesisvad meesisikud Su tegemisi teatava kahtluse-kõhkluse ja õlakehitusega. Hea, kui veel ‘ajaraiskamist’ pahaks ei pane. Kui nad aga avastavad, et Sinu oskustest võib ka neile kuidagi kasu olla, siis hoia alt – olukord võib käest ära minna 😀 Just täpselt nii läks minuga. Eile sain pool päeva istuda silmad krõllis arvuti taga ja autole sadat sorti valuvelgi alla sättida, ikka õiged mõõdud ja nurgad ja vaated. Noh nagu moodsamas prillipoes, kus arvuti kenasti Su näeopildiga erinevaid raame sobitab – selle vahega, et mulle polnud ju keegi eeltööd teinud ja kõik tuli ise teha – oli ainult suvaline pilt veljest ja ja teine pilt autost. Nii ma siis joonistasin ja kombineerisin ja valimis ta sai – ja isegi aitäh öeldi – nii, et asja ette läks see eilne tegemine 😀

Ja siis sain ma valmis ka kaks nimetahvlit. Ja joonistasin hulga ideid yles, tegin mõned nupukesed ja pesumasinast järjekordsest pesust tulnud särki vaadates pidin tõdema, et T-särgipoe pealetriigitavad pildid ei kannata pesu. Pilt ise on paberil selline:


Algselt oli see kyll mõeldud mustandiks, aga aega läks sellega niiiii kaua (täis a3 paber), et loobusin mõttest kogu see krempel siis veel eraldi oma käega särgiseljale joonistada. Läksin tipatapa T-särgipoodi lootuses pilt kohe särgile saada. Neil oli järjekord ja nii sain särgi kätte alles kaks päeva hiljem ja siis ka veel korraliku defektiga (töö eest siis õnneks raha ei võetud), aga nende särgi eest pidi ikkagi tasuma! Särki on töödeldud nõuetekohaselt – pestud 40 kraadises vees pahempidi, pole kasutatud valgendavaid pesuvahendeid, triigitud nii nagu peab, et pildi erksus säiliks. 3 kuud harva kandmist, 6-7 pesu ja pilti enam pole särgil. Pilt ujus ära, nagu ohib yks tädi yhes pesuvahendireklaamis. Tegelikult kadus kogu pildi efekt juba peale esimest pesu. Olgu, fotot tõesti ise oma käega ei joonista, aga samas toreda kingutse parema säilimise nimel soovitan soojalt see siiski oma käega joonistada vastavate värvidega ja ilus mälestus on olemas, sest see särgipoe prindikvaliteet lihtsalt ei kõlba kuhugi. Eks ma pean siis selle särgitegemise uuesti ette võtma varsti. Saab pisut tekstiosa ka parandada, see sai tookord paberile otse mõttest ja nii mõnigi sõna võiks peale pikemat mõtlemist veidi teisti olla – aga see on fakt, et yhes korralikus mehes on kindlasti peidus kogu loomariik. Eks meis kõigis on 😀

PS Sellest veljesobitamisest sain mina ka kasu – sain pisut blogikujunduse tehnilist abi. Tänud! 😀

Jälgi mind Facebookis:

12 thoughts on “Kogu loomariik ühel särgil”

 1. mina olen märganud sellist tõsiasja, et kui lasta pilt teha helehallile särgile, siis kannatab see vabalt ka 60-kraadist pesu. ma lasin teha ühel ajal mehele ja pojale, ja pojal tuli tumedamalt roheliselt shreki pilt suht ruttu maha, mehel aga saabastega kassi oma siiani nagu eile tehtud.
  väga mõnus pilt on!

  Reply
 2. Mul on tegelikult endal yks helehallile särgile triigitud pilt ja see on edukalt vastu pidanud oma 10 aastat kindlasti ja elanud yle lugematut arv pesusid – pilt on täitsa nähtav. Pidasin seda ekslikult möödunud aegade paremaks kvaliteediks. Aga proovin peagi järgi ka tänapäeva kvaliteedi helehallil särgil. Tänud info eest, kuts 🙂

  Reply
 3. Whiii, see liblikas. See on nagu…liiga armas 😀
  Ja need teised. Tead, ma ise mõtlen küll, et mul nende mänguasjade heegelkudumisest siiber juba. Aga Sinu pilte vaadates mõtlesin kohe- liblikat ja TiigelViigelit on vaja 😀
  Päikest!

  Reply
 4. Loen ja vaatan ja tunnen kadedust, et ma oma poja jaoks ei suuda selliseid lennukaid ideid rakendada…. Täitsa vinged asjad!!!!!

  Reply

Leave a comment